Ons lesaanbod

Jeugd Hapkido (7 t/m 10 jaar)

Hapkido is een verdedigings- en een zelfbeheersingsmethode. Tijdens de lessen bij onze vereniging staat het plezier in bewegen natuurlijk altijd voorop. In de Jeugd Hapkido groep (7 t/m 10) wordt de basis gelegd voor de training in de 2de Jeugdgroep. Op een leuke manier worden al losmaaktechnieken, trappen, stoten, verschillende rol en valbreek technieken, ademhalings- en concentratieoefeningen aangeleerd.

Jeugd Hapkido (11 t/m 14 jaar)

In deze groep gaan we verder bouwen aan het lichaam en wordt de basis gelegd voor de uiteindelijke Jungki Hapkido technieken. Alle voorgaande oefeningen en technieken, lichaamsversterkende oefeningen, Hapkido basisprincipes en natuurlijk nieuwe technieken vormen een belangrijk onderdeel van deze trainingen.

Volwassenen Jungki Hapkido (15 jaar en ouder)

Onze school (dojang) maakt onderdeel uit van een traditionele organisatie die vast houdt aan oude en beproefde trainingsprincipes. Jungki Kwan trainingen bestaan voor een belangrijk deel uit lichaamstraining en zijn conditioneel zwaar te noemen. Onze Hapkido technieken zijn in de oudheid ontstaan in situaties op leven en dood. Wij zeggen dan ook: Hapkido is geen spelletje of een wedstrijd om te zien wie er wint of verliest. Onze training en aanpak is erop gericht een situatie te "controleren" met zo min mogelijk handelingen.

Volwassenen Kuhapdo(Iaido)

DO betekent; de weg (welke men bewandelt). Kuhap/Iai betekent hier; het zwaard. Dus samen maakt dat; de weg van het zwaard! Kuhapdo/Iaido is een krijgskunst die doordrenkt is van discipline en tradities. Het streven van Kuhapdo/Iaido is het één worden van lichaam, zwaard en geest. Om dit te kunnen realiseren moet de Kuhapdo-ka/Iaido-ka veel oefenen. Iaido training gaat daarom gepaard met veel concentratie en doorzettingsvermogen.