Nieuws

 • Foto vlnr achter; Meester Kang, Grootmeester Lim, Meester Ronald Verheuvel
 • vlnr vóór; Jeroen Maliepaard, René de Bonte, Peter Braber.
 • 21 september 2012, Mu Do Kwan Hapkidoka’s terug uit Zuid Korea.

  Vrijdag 21 september mochten 4 Hapkidoka’s terugkeren naar Nederland na een trainingssessie van 8 dagen in Daegu, Zuid Korea. MuDoKwan heeft zich 4 jaar geleden aangesloten bij The Korea Jungki Hapkido & Kuhapdo Association.
 • Elk jaar reist Ronald Verheuvel (hoofdtrainer van Mu Do Kwan) af naar Daegu om daar privéles te krijgen van Grootmeester Lim Hyun Soo (9e Dan). Dit jaar nam hij 3 van z’n studenten, Jeroen Maliepaard (1e Dan), René de Bonte en Peter Braber mee om hen kennis te laten maken met de Grootmeester van het Jungki Kwan Hapkido.
 • Ook zouden René de Bonte en Peter Braber hun examen gaan afleggen voor hun 1 ste Dan (zwarte band) Na een voorbereiding van 1 ½ jaar hard trainen zijn ze maandag 10 september met z’n vieren vertrokken naar Zuid Korea. Daar zouden ze dan privé lessen gaan krijgen van Grandmaster Lim Hyun Soo en Master Kang (7e Dan).
 • Na een lange reis van ongeveer 26 uren zijn ze aangekomen in het Daegu Prince Hotel. Gelijk de volgende dag zijn ze begonnen aan hun trainingssessie van 4 uren per dag, ’s ochtends 2 uur en ’s middags 2 uur. Dit bleek al snel loodzwaar te zijn gelijk na zo’n lange reis.
 • Elke dag werden de trainingen harder en zwaarder en werden de 4 Hapkidoka’s getest op hun mentale en fysieke gesteldheid, er zijn dan ook nogal wat zweetdruppels gevallen. Zondags was er een (welverdiende)rustdag ingeroosterd, die dag zijn ze de mooie tempels en de mooie natuur van Zuid Korea gaan bewonderen.
 • Zuid Korea werd de dag erop ook geteisterd door de tyfoon “Sanba”. Gelukkig werd de stad Daegu niet getroffen maar ging de zware tyfoon er net langs.
 • Op de achtste dag was het dan zover dat René en Peter hun examen moesten gaan afleggen. De vermoeidheid en pijn ging hen parten spelen na al die dagen maar gelukkig mochten de examenkandidaten het examen met goed gevolg afleggen onder het toeziend oog van GM Lim, Master Kang en Meester Ronald. René en Peter kregen hun officiële 1ste Dan certificaat overhandigd van Grandmaster Lim. Daarnaast mogen ze nu ook het witte Junkikwan Dobok(pak) gaan dragen.
 • Een trotse Meester Ronald mocht hen de behaalde zwarte band omdoen. Dit examen was natuurlijk ook gelijk een test voor Ronald, hij kon zo laten zien dat hij alles wat hij zelf geleerd had in Korea correct overdroeg aan z’n eigen studenten in Nederland. Ook kregen ze alle vier een officieel certificaat van deelname aan het seminar toegereikt.
 • Diezelfde avond moesten de koffers weer gepakt worden want de volgend morgen om 05.00 uur zou de reis naar huis weer beginnen. Moe maar voldaan zijn ze allemaal weer heelhuids thuis gekomen, en een hele mooie ervaring rijker.
 • Ronald hoopt zelf in maart 2013 weer naar Zuid Korea te gaan om daar te gaan trainen.
 • Wilt u meer weten of zien over Hapkido dan kunt u gerust een keertje langskomen tijdens de training. De trainingen zijn in de Gymzaal van de Groene school te Sommelsdijk op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur (volw.) en op zaterdagochtend van 8.30 tot 10.00 uur (jeugd t/m 10jr.) en van 10.00 tot 11.30 uur (jeugd 11 t/m 14jr) en van 11.30 tot 13.00 uur (volw) Website: www.mudokwan.nl .
 •  

 • 11 Nieuwe matten voor dojang Mudo Kwan

  De laatste training in 2011 te Sommelsdijk hebben we de matten eens goed onder handen genomen. Elf matten zijn zo slecht, dat we tot vervanging hebben besloten. De verwachte levering zal zijn in de 2e week van februari.

Seminars GM. Lim in Zweden (21 & 22 April 2012)

Grootmeester Lim Hyun Soo komt in April naar Zweden en zal op zaterdag 21 en zondag 22 April open seminars geven in Jãrfãlla.

Zuid-Korea reis 2012

Om het jaar organiseerd de Jungki Hapkido en Kuhapdo Bond Nederland (JHKBN) een groepsreis naar Zuid-Korea. In september/oktober 2012 vertrekken een aantal van onze leden richting Korea om daar te gaan trainen op het Hoofdkwartier van Jungki Kwan in Daegu. Twee van hen zullen daar ook examen doen voor hun eerste dan (zwarte band).