Trainer

Mudo Kwan Hapkido Ronald Verheuvel
Sabomnim R. Verheuvel

Mijn naam is Ronald Verheuvel. Ik ben 50 jaar, vijfde Dan Hapkido en de oprichter en hoofdtrainer van de Mudo Kwan Hapkido en Kuhapdo Groep. Ruim tweeëntwintig jaar geleden heb ik het Hapkido naar het eiland Goeree-Overflakkee gebracht en door de jaren heen heb ik heel wat mensen tot de zwarte band opgeleid. Een aantal hebben zich afgescheiden en zijn hun eigen weg gegaan, maar er zijn er ook die al ruim 20 jaar lid zijn.

Verklaring Omtrent het Gedrag
Curriculum vitae

Ik was 14 toen ik begon met zelfverdediging en ben sindsdien gefascineerd door wat er op dit gebied allemaal te leren is. Mijn passie ligt bij Hapkido en Kuhapdo. In mijn jonge jaren ben ik opgeleid in Nederland en Belgie en heb ik getraind onder goede leraren. Ook heb ik getraind in Duitsland, Spanje, Engeland en Amerika steeds maar weer op zoek naar de Hapkido stijl die het best bij me paste.

Uiteindelijk heb ik het geluk gehad, in de omstandigheden te verkeren, zelf in Zuid-Korea op zoek te kunnen gaan naar de voor mijn persoon best passende Hapkido stijl. Qua technieken en manier van trainen. Ik ben erg blij deze te hebben gevonden in de Jungki Kwan organisatie van Grootmeester Lim, Hyun-Soo.

Ik ben ongelofelijk trots dat Grootmeester Lim, Hyun-Soo mij heeft geaccepteerd als directe leerling. Elk jaar reis ik af naar de stad Daegu in Zuid-Korea om daar op het hoofdkwartier van de Jungki Hapkido en Kuhapdo Associatie te trainen met Koreaanse meesters en privé les te krijgen van Grootmeester Lim, Hyun-Soo.

Grootmeester Lim Hyun-Soo studeerde ongeveer 19 jaar onder de grondlegger van het Hapkido (Dojunim) Choi, Yong-Sul en is de hoogst gegradueerde nog levende en lesgevende grootmeester, die de 9de Dan Hapkido heeft ontvangen uit handen van de grondlegger van het Hapkido Dojunim Choi, Yong-Sul.