Trainer

Mijn naam is Ronald Verheuvel, ik ben 49 jaar en de oprichter en hoofdtrainer van de Mudo Kwan Hapkido en Kuhapdo Groep.

Ik was 14 toen ik begon met zelfverdediging en ben sindsdien gefascineerd door wat er op dit gebied allemaal te leren is. Mijn passie ligt bij Hapkido en Kuhapdo. In mijn jonge jaren ben ik opgeleid in Nederland en Belgie en heb ik getraind onder goede leraren. Ook heb ik getraind in Duitsland, Spanje, Engeland en Amerika steeds maar weer op zoek naar de Hapkido stijl die het best bij me paste.

Uiteindelijk heb ik het geluk gehad, in de omstandigheden te verkeren, zelf in Zuid-Korea op zoek te kunnen gaan naar de voor mijn persoon best passende Hapkido stijl. Qua technieken en manier van trainen. Ik ben erg blij deze te hebben gevonden in de Jungki Kwan organisatie van Grootmeester Lim, Hyun-Soo.

Ik ben ongelofelijk trots dat Grootmeester Lim, Hyun-Soo mij heeft geaccepteerd als directe leerling. Elk jaar reis ik af naar de stad Daegu in Zuid-Korea om daar op het hoofdkwartier van de Jungki Hapkido en Kuhapdo Associatie te trainen met Koreaanse meesters en privé les te krijgen van Grootmeester Lim, Hyun-Soo.

Grootmeester Lim studeerde ongeveer 19 jaar onder de grondlegger van het Hapkido (Dojunim) Choi, Yong-Sul en is één van de 4 grootmeesters, die de 9de Dan Hapkido hebben ontvangen uit de hand van de grondlegger van het Hapkido Dojunim Choi, Yong-Sul. Van alle studenten die Dojunim Choi, Yong-Sul ooit heeft gehad, is het grootmeester Lim, Hyun-Soo die het langst onder Choi, Yong-Sul heeft gestudeerd.